Categories
Malaysia Travel Guide

16 Hotel Murah Di Muar | Bilik Selesa Bawah RM250 Semalam

 

Tak tahu nak ke mana dengan keluarga untuk cuti akan datang? Apa kata kalau anda jadikan Muar sebagai destinasi cuti nanti? Salah satu sebab penting anda kena pilih Muar sebagai pilihan adalah kerana ia telah dinobatkan sebagai salah satu bandar yang terbersih dalam anugerah Asean Clean Tourist City Standard Award 2017 pada Februari 2018 baru-baru ni.

Dari tarikan alam semula jadi Gunung Ledang dan Sungai Muar hinggalah kepada kewujudan kedai-kedai makan yang best, macam-macam untuk diteroka di sekitar Muar ni sebenarnya. Disebabkan banyak tarikan tersimpan di sini, maka banyak jugalah penginapan yang ditawarkan untuk memudahkan ‘pengembara’ Muar berehat.

Namun tak semua penginapan dapat memberikan nikmat rehat yang sebenar, lebih-lebih lagi dalam harga yang murah. Untuk menyelesaikan masalah ni, kami senaraikan kesemua hotel murah di Muar yang pasti membantu anda tidur lena dalam harga yang sangat berpatutan. Nak tahu di mana? Teruskan membaca.

16. Bei Boutique Hotel

Bei Boutique Hotel Muar - Main Image

Kalau anda berjalan di sekitar Jalan Abdul Rahman di Muar ini, pandangan mata anda pasti akan tertarik dengan sebuah bangunan moden yang terdapat di sini, dan berkemungkinan besar bangunan yang menarik perhatian anda ini adalah Bei Boutique Hotel.

Bukan setakat cantik, kalau anda menginap di sini juga anda dapat menggunakan salah satu kemudahan menarik yang disediakan di sini iaitu ruang bacaan atau perpustakaannya yang padat dengan pelbagai jenis buku yang menarik untuk dibaca. Sambil bersantai membaca, anda boleh menikmati kopi atau minuman lain yang disediakan secara percuma!

Bei Boutique Hotel Muar - Room Image

Nak lagi sebab kenapa anda perlu pilih hotel butik ini? Sebabnya adalah kerana hotel ini turut memiliki pusat kecergasannya sendiri. Mungkin anda dah makan macam-macam semasa bercuti ni, inilah peluangnya untuk anda kembalikan bentuk badan asal.

Harga: Dari RM185+ Semalaman

Alamat: 8-3, Jalan Abdul Rahman, Johor, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


Lihat Tawaran Terkini Hotel Terbaik Di Muar

15. Muo Villa

Muo Villa Muar - Main Image

Nak feel macam orang kaya? Inilah peluangnya! Menginaplah di Muo Villa. Hiasan dalaman yang tak ubah seperti hotel, dilengkapkan lagi dengan kolam renang, Muo Villa adalah rumah idaman sesiapa sahaja! Memang bestlah dapat menginap dekat rumah  idaman masa waktu cuti kan?

Muo Villa Muar - Room Image

Bilik-bilik yang ditawarkan cukup luas dan lengkap dengan semua kemudahan seperti di rumah sendiri. Sesetengah bilik di villa ini juga turut memiliki ruang balkoni yang boleh dijadikan lokasi bersantai anda di waktu petang sambil menikmati pemandangan indah dan udara yang segar.

Lokasinya, terletak hanyalah 8 minit daripada kawasan bandar dan 10 minit daripada Tanjung Emas.

Harga: Dari RM150+ Semalaman

Alamat: 233-2, Jalan Meriam, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


14. Tropicana Boutique Hotel

Tropicana Boutique Hotel Muar - Main Image

Tropicana Boutique Hotel adalah sebuah penginapan bertaraf 3 bintang yang sangat sempurna untuk diinapi sekiranya anda suka berjalan-jalan cari makan. Kerana di sini terdapat banyak kedai-kedai dan kafe menarik di sekitarnya seperti Papparich yang berada di tingkat bawah hotel, Pizza Hut, Chatime, McD dan Starbucks! Kalau anda memang kaki makanan western, anda patut booking hotel ni!

Bukan itu je, pihak Tropicana Boutique Hotel turut memberikan voucher untuk anda menikmati sarapan pagi di Papparich. Breakfast anda pasti tidak mengecewakan.

Tropicana Boutique Hotel Muar - Room Image

Mengenai penginapan ini sendiri, Tropicana Boutique Hotel menyediakan 29 buah bilik yang selesa dan juga 4 buah homestay. Mana satu yang menjadi pilihan anda? Fasiliti yang disediakan hotel butik ini juga sangat memuaskan hati yang mana mereka menyediakan water dispenser di setiap tingkat, kemudahan karaoke, Far Infrared (FIR) Sauna dan juga Business Centre. Tak macam hotel bajet kan?

Harga: Dari RM103+ Semalaman

Alamat: 82-54, Tkt 2, Jalan Bakri 2 Kg Kenangan Tun Dr. Ismail, Johor, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


13. Sabak Awor Resort

Sabak Awor Resort Muar - Main Image

Bagi anda yang mendambakan suasana damai dan kekampungan, Sabak Awor Resort adalah penginapan yang anda cari. Terletak di tepi Sungai Muar, anda sekeluarga dapat menikmati pemandangan indah ini sambil menjamu selera makanan laut yang dihidangkan di restoran milik resort.

Disebabkan lokasinya ini juga, banyak aktiviti yang boleh anda sekeluarga rancang untuk lakukan seperti menikmati pemandangan matahari terbenam daripada jeti, river cruise dan memancing. Pilihan yang tepat untuk percutian bukan?

Sabak Awor Resort Muar - Room Image

Mengenai penginapan di resort ini, Sabak Awor Resort menawarkan 45 buah bilik yang dihias dengan simple. Dari bilik-bilik yang selesa ini juga anda dapat menikmati pemandangan sama ada taman yang tenang, laman ataupun sungai Muar. Keselesaan dan kebersihan bilik ini juga sangat memuaskan hati.

Mengenai kemudahan yang disediakan, Sabak Awor Resort turut menyediakan kemudahan barbeku dan khidmat sewaan basikal sekiranya anda ingin makan angin di sekitar kawasan.

Harga: Dari RM95+ Semalaman

Alamat: Lot 9094 Sabak Awor,Batu 3 Jalan Bakariah Batu ,Tepi Sungai, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


12. Muar Traders Hotel

Muar Traders Hotel - Main Image

Walaupun menawarkan harga yang bermula bawah daripada RM130, Muar Traders Hotel bukanlah sebuah hotel murah yang biasa.

Sekiranya anda melihat dekorasi dalaman hotel ini, dapat dirasakan aura mewah seperti mana layaknya sebuah hotel penginapan. Antara penginapan yang ditawarkan adalah apartment dengan 1 atau 2 buah bilik, bilik deluxe dan early bird room.

Muar Traders Hotel - Room Image

Pemandangan yang dapat dinikmati daripada bilik-bilik yang dihias dengan warna neutral ini juga sungguh mengujakan iaitu pemandangan Sungai Muar yang mengalir dengan tenang, jangan melepaskan peluang untuk melihat keindahan matahari terbenam.

Sekiranya perut berbunyi sewaktu sedang bersantai di dalam bilik, anda boleh turun ke tingkat bawah untuk mengisi kelaparan dengan makanan-makanan enak dari kedai donut, Secret Recipe ataupun Domino.

Lokasinya, terletak dekat dengan masjid dan di tengah-tengah pekan Muar. Sangat strategik!

Harga: Dari RM129+ Semalaman

Alamat: 16, Jalan Petrie, Muar, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


11. The Grace Hotel

The Grace Hotel Muar - Main Image

The Grace Hotel adalah sebuah penginapan selesa yang sangat menarik untuk dijadikan pilihan penginapan. Ini kerana bilik-biliknya dihias dengan begitu menarik menggabungkan warna-warna neutral seperti coklat dan putih yang sedap dipandang mata. Kalau anda seorang yang berjiwa klasik, inilah aura yang dipancarkan The Grace Hotel.

The Grace Hotel Muar - Room Image

Mengenai lokasinya, cukup menarik kerana di tingkat bawah hotel ini, anda boleh membeli bermacam jenis roti dari kedai roti. Kalau tak rasa nak makan roti, anda boleh berjalan kaki menuju ke banyak lagi kedai lain seperti Secret Recipe, Starbucks dan macam-macam lagi. Sekiranya anda ingin membeli kudapan untuk dimakan sambil makan angin di Muar, 7/11 juga hanyalah di sekitar hotel.

Mengenai kemudahan yang terdapat di hotel ini, The Grace Hotel menyediakan wifi percuma dan mesin kopi dengan minuman seperti teh tarik dan white coffee.

Harga: Dari RM78+ Semalaman

Alamat: No.73 Jalan Pesta 1/3 No.73 Jalan Pesta 1/3, Jalan Bakri 84000 Muar, Johor

Selanjutnya Di Booking.com


10. 52 The Grace Hotel

52 The Grace Hotel - Main Image

52 The Grace Hotel adalah hotel yang berbeza dengan The Grace Hotel. Diberikan nama 52 The Grace Hotel kerana alamatnya yang bernombor 52. Bukan sahaja perbezaan lokasi, rekaan dalamannya juga luar biasa berbeza.

Bila anda melangkah masuk ke dalam bilik, mata anda akan tertarik dengan dekorasi dalamannya yang memang superb ditambah lagi dengan kesempurnaan wallpaper yang diletakkan pada dinding. Terasa seperti menginap di dalam bilik yang mewah.

52 The Grace Hotel Muar - Room Image

Lokasinya, di kawasan yang lengang daripada sebarang gangguan, membolehkan anda menikmati tidur malam yang lena. Ia juga terletak dekat dengan stesen minyak Petronas yang hanyalah 3 minit pemanduan dari sini. Lapar? 7/11, McD dan Secret Recipe semuanya tidak jauh dari hotel ini.

Harga: Dari RM88+ Semalaman

Alamat: Nombor 52 Sialin Commercial Centre, Jalan Bakri, Muar, 84000 Johor

Selanjutnya Di Booking.com


9. Elite Hotel

Elite Hotel Muar - Main Image

Kalau anda nak semuanya ada di sekitar, Elite Hotel adalah penginapannya. Hotel ini terletak betul-betul di atas Old Town White Coffee sekiranya anda ingin menikmati makanan yang mengenyangkan setelah kepenatan berjalan-jalan.

Kalau ingin mencari kudapan atau barangan keperluan yang lain, 99 Speedmart juga terdapat di sini. Sekiranya anda tidak kisah untuk berjalan kaki dalam sekitar 10 ke 15 minit, terdapat banyak pilihan kedai makan yang lain. Untuk beraktiviti, taman Tanjung Emas tidak jauh dari hotel.

Elite Hotel Muar Room - Main Image

Elite Hotel adalah sebuah hotel 2 tingkat yang menawarkan 46 buah bilik untuk dipilih. Bilik-bilik ini dihias dengan moden dan berlantaikan jubin. Hotel ini juga sesuai untuk diinapi bersama keluarga kerana keluasan bilik-bilik yang ditawarkannya.

Kemudahan lain yang disediakan adalah akses wifi yang mantap kelajuannya!

Harga: Dari RM95+ Semalaman

Alamat: 5-20, Jalan Ibrahim, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


8. MUO Resort

MUO Resort Muar - Main Image

Sebaik anda menjejakkan kaki di kawasan MUO Resort ini, mesti terasa macam tak percaya yang resort ini terletak di tengah-tengah bandar namun begitu, hiruk-pikuk kota langsung tidak mengganggu resort. Pemandangan penuh kehijauan yang menyegarkan mata dapat dinikmati di sekitar hotel sambil duduk bersantai di kerusi-kerusi rehat yang tersedia di sini.

Anda sekeluarga juga boleh menggunakan kemudahan yang disediakan untuk memeriahkan lagi percutian anda di Muar seperti menaiki basikal percuma yang dah ready menanti anda di resort, berkaraoke yang juga percuma atau membawa anak-anak anda bermain di taman permainan yang disediakan. Kemudahan lain yang ada adalah tempat meletak kereta dan wifi percuma.

MUO Resort Muar - Room Image

Bilik-bilik yang ditawarkan resort ini luas dan selesa untuk diinapi bersama keluarga. Dekorasi dalamannya juga mampu membuat anda rasa jatuh cinta pada pandangan pertama. Cukup menyegarkan mata.

Lokasinya, terletak dekat dengan 7E yang hanyalah di seberang jalan dan juga kawasan bandar.

Harga: Dari RM136+ Semalaman

Alamat: 8-2, Jalan Abdul Rahman, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


7. Homestay Muar

Homestay Muar - Main Image

Tak pasti nak duduk homestay atau hotel? Anda boleh booking Homestay Muar sebab penginapan ini menawarkan fasiliti yang lengkap seperti di rumah sendiri dan dalam masa yang sama menawarkan penginapan bilik yang tidak ubah seperti menginap di hotel!

Segalanya tentang penginapan ini sangat sempurna. Bukan itu sahaja, bilik-biliknya juga sangat luas ditambah lagi dengan tahap kebersihan yang hebat!

Homestay Muar - Room Image

Namun begitu, anda perlu tahu bahawa homestay ini menawarkan penginapan berdasarkan harga bilik dan bukannya satu rumah.

Antara bilik yang boleh dipilih adalah bilik double/twin, bilik deluxe, suite, bilik keluarga dan beberapa jenis penginapan apartment.

Tapi kalau ada bajet lebih dan datang dengan keluarga yang besar, anda boleh menyewa keseluruhan homestay ini. Berkaitan dengan kemudahan yang disediakan, Homestay Muar memiliki ruang dapur kongsi dan wifi yang pantas!

Harga: Dari RM49+ Semalaman

Alamat: 25-26, Jalan Tanjung 4/1 Taman Tanjung Baru, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


6. Raeishah Homestay Muar

Raeishah Homestay Muar - Main Image

Raeishah Homestay Muar adalah sebuah penginapan yang selesa dan sangat strategik kerana terletak hanyalah dalam sekitar 3 km dari pusat membeli-belah Wetex Parade Muar. Lokasi seperti restoran-restoran, masjid dan pasaraya Speedmart 99 pula hanyalah dalam 1 ke 2 km dari homestay ini.

Raeishah Homestay Muar - Room Image

Mengenai penginapan ini sendiri, ianya dihias dnegan minimal dan moden. Rumah ini juga cukup luas menjadikan ia sesuai untuk dijadikan penginapan sekiranya datang ke Muar bersama keluarga.

Kemudahan lain seperti ruang dapurnya pula lengkap dengan tempat memasak, jadi kalau anda rasa ingin jimat masa bercuti, apa kata kalau masak sahaja di homestay? Duit yang selebihnya boleh digunakan untuk beraktiviti atau bershopping di sini.

Harga: Dari RM220+ Semalaman

Alamat: Jalan Paip Taman Sri Temenggung, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


5. Muo Boutique Hotel

Muo Boutique Hotel - Main Image

Tiada apa yang lebih ‘real’ pengalaman Muarnya daripada menginap di Muo Boutique Hotel.

Melangkah masuk bangunan dengan reka bentuk kolonial ini, anda akan disambut dengan dunia penuh nostalgia bandaraya Muar yang mana ruang lobinya mempamerkan pelbagai hasil karya yang bertemakan Muar dan barang-barang antik seperti radio, lampu-lampu lama, tv klasik dan banyak lagi.

Muo Boutique Hotel - Room Image

Ruang biliknya juga tak mengecewakan, diberikan sentuhan vintage/retro dan moden, konsep yang diketengahkan ini menambahkan atmosfera ‘cosy’ penginapan.

Bukan sekadar nampak selesa pada pandangan mata, tapi sememangnya katil dan bantalnya empuk semacam! Yang bestnya, kalau anda suka dengan mana-mana produk hotel ini, anda boleh membelinya dekat Muo Concept Store.

Setelah puas bersantai di dalam bilik, anda boleh bergerak menuju ke ruangan atas bumbung hotel ini yang dihias dengan begitu menarik untuk menikmati pemandangan yang mendamaikan Sungai Muar.

Harga: Dari RM126+ Semalaman

Alamat: 11A, Jalan Petrie, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


4. Tanjung Villa

Tanjung Villa Muar - Main Image

Kalau anda ada ‘taste’ yang tinggi, Tanjung Villa pasti akan menjadi penginapan yang anda akan ingin berulang-kali pilih sebagai tempat bermalam setiap kali ke Muar. Mana tidaknya, di sinilah anda dapat merasakan nikmat percutian yang sebenar, penuh dengan privasi.

Tanjung Villa Muar - Room Image

Biliknya juga sangat luas dan bersih! Hiasan dalaman villa ini juga sungguh elegan, mungkin boleh dijadikan inspirasi untuk menghias rumah sendiri? Untuk beraktiviti, anda sekeluarga boleh terjun ke kolam renang yang sudah tersedia di villa ini.

Harga: Dari RM175+ Semalaman

Alamat: No. 222-5, Jalan Meriam, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


3. WakaLily Hostel (Backpackers)

WakaLily Hostel Muar - Main Image

Rasanya, sekiranya pada awal booking anda hanya ingin bermalam untuk 2 malam, bila dah melihat keindahan penginapan WakaLily Hostel ini di depan mata, anda mungkin ingin memanjangkan lagi tempoh penginapan. Simple, bersih tahap wow dan ‘homey’ inilah 3 adjektif untuk menjelaskan WakaLily Hostel.

WakaLily Hostel Muar - Room Image

Setiap sudut hostel ini dihias dengan penuh kreativiti, inilah yang menambahkan keseronokan para penginap. Bukan itu sahaja, bayaran untuk penginapan satu malamnya juga tak membuatkan anda rasa bersalah nak duduk lama-lama.

Harga: Dari RM23+ Semalaman

Alamat: No. 13 up, Jalan Bunga Permai, Taman Bunga Permai Batu 2, Parit Bunga, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


2. Cempaka Homestay Muar 29

Cempaka Homestay Muar 29 - Main Image

Cempaka Homestay Muar 29 adalah sebuah lagi penginapan buat anda yang inginkan keselesaan seperti di rumah sendiri sewaktu tengah bercuti. Di dalam homestay ini, semua ahli keluarga dapat menikmati keselesaan bermalam dalam bilik masing-masing macam dekat rumah.

Cempaka Homestay Muar 29 - Room Image

Sebagai info tambahan, Cempaka Homestay Muar 29 adalah sebuah penginapan rumah teres 1 tingkat yang lengkap dengan 3 buah bilik tidur. Antara kemudahan yang tersedia adalah mesin basuh, microwave, pinggan mangkuk, tv dengan siaran Astro dan banyak lagi. Memang tak ubah macam di rumah!

Harga: Dari RM180+ Semalaman

Alamat: 29 Jalan Seri Temenggung 26, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


1. Muarar 99 Hotel

Muarar 99 Hotel Muar - Main Image

Inginkan pemandangan yang menyegarkan mata? Anda boleh memilih Muarar 99 Hotel sebagai penginapan di Muar nanti. Di sini, anda dapat menikmati pemandangan yang mendamaikan jiwa Sungai Muar dan juga sekitar bandar Muar.

Untuk pengetahuan anda, bilik-biliknya dihias dengan ringkas menggunakan warna-warna neutral yang sedap dipandang. Sambil bersantai di dalam bilik yang selesa ini anda boleh menggunakan akses wifi percuma yang disediakan.

Muarar 99 Hotel Muar - Room Image

Kalau anda menginap di sini, jangan lupa untuk mencuba masakan di restoran hotel ini yang enak dan harganya juga berpatutan. Kemudahan lain yang disediakan adalah tempat letak kereta di bahagian basement hotel.

Harga: Dari RM108+ Semalaman

Alamat: No 173 Jalan Abdullah, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


Ada yang berjaya menggoda jiwa anda? Banyak sekali tawaran hotel murah di Muar yang menarik ni kan? Tapi kalau pilihan penginapan yang disenaraikan ni masih tak cukup, anda boleh mendapatkan lebih banyak pilihan dengan harga yang terbaru dari Booking.com. Kalau dah jumpa, cepat-cepat booking sebelum pilihan anda dirampas orang!

Sebelum bergerak ke Muar, jangan lupa untuk membaca artikel kami berkaitan Tempat Menarik di Muar untuk membantu anda membuat perancangan perjalanan setibanya di sana nanti. Selamat bercuti ke Muar!

Article source: http://www.maisinggah.com/feed/

Categories
Tourism Malaysia

BACK TO BASICS AT AGRO FARMS IN MALAYSIA

Agrotourism is a tourism concept that is rapidly gaining popularity in Malaysia as it offers tourists an assortment of activities relating to the agriculture sector. Malaysia is a country rich in agricultural resources; after all, the agriculture sector has been the backbone of Malaysia’s economy for so many years.

The main agency responsible for developing agro-tourism in Malaysia is the Ministry of Agriculture and Agro-Based Industry, while the Ministry of Tourism and Culture assists in terms of promotion.

Among the agro-tourism activities that are well received are visits to orchards and animal farms, research centres and homestays.

Let’s check out some of the top agrotourism spots in Malaysia as below:

Top 10 Reasons to Visit UK Farm Agro Resort for a Worthwhile Summer

Summer is not just about beaches and water parks! Why not try something fresh and new? When we say fresh, there’s nothing fresher than visiting a farm! Why not pay a visit to U.K. Farm Agro Resort? It is where you can have a fruitful, educational, and fun summer experience, enjoy all these at one place!

U.K. stands for Un Keng, which is the name of the owner of the farm. UK Farm Agro Resort can give you a genuine farm experience in Kluang, Johor and is considered as Malaysia’s largest goat and sheep farm, where kids, kids at heart, and adult of all ages will enjoy!

Experience their “Farm Tours” which can be a visit to mushroom and vegetable farms, feedstock processing factory, sheep pens, goat milk processing center, herb sanctuary, ostrich park, Jakun village, and fruit farm.

So, there’s really a need for you to spend a part of your summer at UK Farm Agro Resort! And we have all the reasons why!

  1. Bonding with adorable sheep and goats has never been this fun!

UK Farm Agro Resort is considered as Malaysia’s largest goat sheep farm because it has 100 acres consists of 4,000 sheep till date with species includes Jamnapari, Domba Garut, Damara, Barbados, Santa Ines, Malin, and Dorper. When you are there, don’t miss to see them graze out from their pens, play with them, feed them, and cuddle them like your favorite stuff toy!

What is it like feeding the cute baby goats in their separate outdoor pen? Plus, each bottle costs RM2 only! You can also try their Sheep Challenge where you can try to catch the sheep in 3 minutes and win yourself a secret prize! How cool is that?

  1. 2. Pick your choice of fruits at their bountiful organic fruits farm!

How about picking some super fresh fruits on their fruit farm? It is a very healthy treat for you and your family, plus you got to enjoy harvesting it yourself while enjoying the nature scenery!

  1. Watch how animals live and play at their mini zoo!

Probably, the highlight of the farm is goats and sheep, but you can also found other animals on their mini zoo. Here you can see peacocks, turkeys, rabbits, monkeys, wild boar, and other animals where kids and adults will really appreciate!

  1. Find out how exciting the process of goat milk extraction is!

Of course, the visit to the farm is not complete without learning something from it! Here in UK Farm Agro Resort, you just don’t simply enjoy because you learn as well. They usually explain the process of feed preparation which is surprisingly formulated with necessary nutrients in relation with the sheep needs, they also add ingredients such as soybeans, corn and other grain to make it healthier. While the process of milking is much more complicated and needs a lot of necessary standards to ensure the freshness of the milk!

  1. Be amazed on how mushrooms are made at their Mushroom farm.

See how mushrooms grow out of soiled bottles. Though this may look weird at first, you may get surprised as it is very expensive because they grow mushrooms called Ling Zhi, a kind of mushroom which is used for medicinal purposes.

  1. Meet and greet with the ostriches at Ostrich farm!

You can experience feeding this big birds for RM3 for each feed, but as a piece of advice, be careful!

  1. Experience the nightlife at the farm!

Who says that life at the farm is boring? Spend a night at the farm and we’ll prove you wrong because they have an open stage, campsite, and karaoke! No rooms for boredom!

  1. They have the best-tasting BBQ!

Of course, after a day hours of tour, you’ll be hungry. In addition to prepared buffet for guests, they also offer BBQ for RM40 per person!

  1. Savour their dairy product fresh from the farm!

How about some goat ice cream for dessert? It may taste just ordinary at first, but you can eventually taste the unique taste of milk from goat! You can choose from sizes like Large/475ml for RM9.90 and Small/125ml for RM3.50. You can also choose flavors of Vanilla, chocolate strawberry.

  1. Uniquely-crafted souvenirs are waiting for you to be taken home!

You can actually bring home unique goodies and souvenirs like passion fruit products, which can be a gift to you loved ones. There are other choices too like goat’s milk ice cream, milk and coffee powder, milk lotion, passion fruit sauce and farm products!

So, you still have a plenty of time for summer! Make UK Farm Agro Resort your destination before the summer ends!

This article is credited to: https://www.johornow.com/english/reasons-visit-u-k-agro-resort-farm-summer

Getting There

Address: Plot 8, Project Pertanian Moden Kluang, KM13 Jalan Batu Pahat, 86000 Kluang, Johor, Malaysia

Who To Contact:
UK Farm Agro Resort
Tel: +607-759 7555; +607-759 5018; +607-759 5991
Website: www.ukfarm.com.my

Desa Cattle Dairy Farm

Have you ever wondered where dairy foods come from or how they are made? For those born and bred in the city, a trip to a dairy farm will enlighten you on the production process of the dairy products.

Located at the foothill of Mount Kinabalu, Desa Cattle Dairy Farm offers one of the most amazing scenery one could envision. Often chosen as a wedding photography destination, with the majestic Mount Kinabalu overlooking beautiful green pastures, the scenery is breathtaking, not forgetting the cool breeze that Kundasang has to offer.

The real attraction here is the cattle farm, producing about 900,000 litres of milk per year. The farm is 199 hectares and most of the milking cows are Friesians, the highest milk producers of all cattle breeds.

What you see at the Desa Cattle Dairy Farm is truly a labor of love. The working hours at the farm start as early as 6.00 am. So, make sure you come as early as 8.00 am to see the various operations of the dairy process.

It is an ideal destination for the whole family, where there are activities such as feeding the calves with bottled milk, feeding goats with grass, and learning how milk is processed. If you have ever wondered how milk is made, Desa Cattle Farm is the place for you.

Before leaving, don’t forget to get some souvenirs especially the popular dairy products like Desa Cattle milk in a box as well as their ice cream and cheese. A visit here is both educational and fun!

Opening Hours
Open daily, 8am – 5pm.

Getting There
Situated some 100km from Kota Kinabalu, it will take about 2 hours and 30 minutes to 3-hour drive. You can also opt to get a taxi or a bus or even rent a car.

Admission Fee

Malaysian
Adult: RM5.00
Children: RM4.00
* Wedding Photography Location Charge: RM106
* Video / Filming Location Charge: RM2,120

Contact Information:
Dr.Marcel Gisain,
P.O.Box 71, 89308 Kundasang,
Ranau, Sabah.
Tel: +60 88-889 562
Fax: +60 88-889 530
Facebook: https://www.facebook.com/desadairyfarm

Perak Agrotourism Resort (PATRO)

When the hustle and bustle of city life gets too much, why don’t you pack your bags and head over to Perak Agrotourism Resort (PATRO), which is located at Sungai Galah in Tanjung Tualang.

There, you can have a very relaxing weekend getaway while admiring the zen-like beauty of the 247ha site that includes scenic lakes and vast stretches of agricultural farms and plantation. However, be warned, this resort offers too many temptations to be ignored such as eco-adventure activities and agrotourism activities.

If you have been living in a big city your whole life, this is the best opportunity for you to get a taste of the rural or kampung life. At PATRO, you can try your hand at collecting duck eggs and making salted duck eggs, picking fresh chilies right from the trees or visiting the sting-less bee farm and sipping the fresh honey straight from the beehive using a straw. This resort plans to plant more vegetables and fruits so that guests will be able to enjoy the whole-back-to-nature experience by harvesting the crops to eat or to cook during their stay at the resort.

PATRO also has a deer farm and petting zoo, which provides children an infinite amount of joy besides being an educational experience. Here, they can get up close with cute critters such as rabbits, quails, birds and peahens. Those who enjoy adrenaline-inducing activities can try out PATRO’s outdoor sport activities such as driving the all-terrain vehicles (ATV) through a 3km ATV track, which will take them around scenic lakes and tree groves. Be warned that the trail can get a little bumpy and maneuvering along sandy tracks can be tricky, but then again, that’s the fun of driving ATVs. There are also activities such as biking, kayaking, paintball, archery, as well as fishing to keep you busy from dawn to dusk.

Refuel at the on-site Lakeview Café where you can personally ask the chef to prepare and cook the fish or freshwater prawns that you’ve caught earlier. The specials on the menu are the durians and durian-based dishes (masak tempoyak) that must be given a try.

PATRO is owned and managed by the Perak State Agriculture Development Corporation (SADC), and currently it has more than 10 beautifully-designed chalets, including one built like the Kutai house, which is a typical traditional house that can be found in Perak.

Who to Contact:
Perak State Agriculture Development Corporation
Email: [email protected]
Tel: 05-253 7924 / 05-253 7928 / 019-500 0127
Fax: 05-253 4814
Website: http://patro.com.my

Article source: http://blog.tourism.gov.my/feed/

Categories
Tourism Malaysia

One man’s trash is another man’s treasure

Have you ever heard of the saying that “One man’s trash is another man’s treasure”? What better way to find such treasures than scouring flea markets that can be found at designated areas, as well as in shopping malls all around Malaysia.

For the romantics, a flea market is a place filled with nostalgia that reminds them of a certain period in their life. For bargain hunters, a flea market can be their paradise, where they have the opportunity to discover something truly amazing, be it vintage clothing, antiques, or collectors’ items.

What makes the flea markets in Malaysia unique is because of this country’s cultural diversity. So, you can just imagine how eclectic the range of items that can be found at these markets. Flea markets in Malaysia are like an open secret though, some are established but most are the kind of places that you stumble upon when strolling in the back alley or streets on lovely weekends.

Let us take you down memory lane at some of the popular flea markets not just in Kuala Lumpur but also in Johor and Melaka.

 

Flea Markets in Kuala Lumpur

Pasar Antik Kuala Lumpur

Formerly known as Pasar Karat, this flea market which is said to be the oldest market in Malaysia has been given a total make-over by the local authorities recently, and now is known as the Antique Market or Pasar Antik.

So head down to the back lane of Petaling Street in Kuala Lumpur, where some 80 vendors which occupy 261 lots, peddle a variety of goods which range from discarded household items, accessories, watches and gadgets, used books, stamps and old photographs, including some vintage and collectible items.

Where: Lorong Petaling, Petaling Street, Kuala Lumpur

When: Every day from 6.00 am to 9.30 am

Contact: +603-2022 3366

  

 Amcorp Mall Flea Market

This indoor flea market means business. To the uninitiated, the Amcorp Mall flea market has been operating for 19 years and remains the largest with over 200 vendors. With all kinds of vintage, rarities, oddities and collectibles, it offers an advanced-level flea market experience to true lovers of the hunt.

Even if you are not a serious hunter or collector, once you visit this flea market, you will be hooked. The place is also an outlet for visitors to enjoy the vibe, share their interest, learn new things or perhaps immerse in nostalgia.

While the famous Amcorp Mall Flea Market is only a weekend happening, the mall itself is the place where you can find antiques and vintage shops, collectibles and hobbyists outlets that are open for business daily.

Where: Amcorp Mall, 18, Jalan Persiaran Barat, Petaling Jaya

When: Friday, Saturday Sunday, 9.00 am to 6.00 pm

Contact: +603-7932 0022

Facebook: www.facebook.com/amcorpmall

 

Fuyoh! Collectors Market at Publika

 The much-awaited collectors’ event held quarterly is for both the seasoned collector as well as the newbie. With over 80 selected vendors, it’s literally a vintage shop, a city-wide garage sale happening over two days under one roof.

Shop to your heart’s content at this indoor collector’s market at PUBLIKA, which is one of the trendiest malls in town. The market offers antiques, vintage items, collectible toys, vinyl records, music memorabilia and many more.

Where: Fuyoh! Collectors Market at Publika, PUBLIKA, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur.

When: Four times a year

Facebook: www.facebook/collectorsmarket

 

Flea Markets in Melaka

Looking for items at the flea markets in Melaka can be the ultimate treasure hunt, after all, the state is a UNESCO World Heritage Site. Let’s check out the quintessential flea markets in Melaka.

 

Trash Treasure Discovery Malacca

A first for the country, Trash Treasure Discovery Malacca is a recently-set up flea market along a riverside warehouse by the Melaka River. It’s a fun place to be if you want to browse for antiques, vintage and collectible items from the recent past. From restored vintage cinema chairs and enamel tiffin-wares to old advertising signs, bicycle, luggage metal trunks, handmade jewellery and even unique plants, this flea market sells almost everything under the sun.

Where: No. 3, Jalan Bunga Raya, Melaka City, Melaka

When: Saturday Sunday. 10.00 am – 5.00 pm

Contact: +6012-298 2834

Facebook: www.facebook.com/trashtreasurediscoverymalacca

 

Pasar Karat Jalan Hang Lekir

Located near the famous Jonker Street, this antique market is open from 7.00 am until 3.00 pm every Sunday. Visitors can easily find about 15 to 20 vendors peddling their treasured junks now looked upon as “old is new again”. Prices here are relatively cheaper as they are the real pickers who dig through dirty old barns to find the old glory that inspire us.

Where: Jalan Hang Lekir, off Jonker Street, Melaka City, Melaka

When: Every Sunday. 7.00 am until 3.00 pm.

Contact: +606-232 6411

 

Sayyid Antique Café

The combination of a quirky and retro ambience and good food makes this café worth visiting. This hangout is operated by a retired husband and wife team – who simply love everything oldy but goody – at the popular Lorong Hang Jebat, which is not far away from the famed Jonker Walk.

It is a lovely spot to eat, view and to strike conversations about the many old beauties that adorn the place.

Where: 74, Lorong Hang Jebat, Melaka

When: 8.30 am until 5.30 am.

Contact: +6012-681 3505

Facebook: www.facebook.com/sayyidantiquecafe

 

Flea Markets in Johor

Johor, the most southern part of the Peninsular Malaysia has some of the quirkiest and unique flea markets.

 

Pasar Karat Santai

Every weekend, a fruit orchard in Ledang, Johor, will be turned into a flea market yard. The 0.6 hectare flea market by the roadside is easily visible to passers-by travelling on the Ayer Keroh-Melaka-Jasin highway from Muar to Melaka.

There are about 15 vendors selling their valuable bric-a-brac in their simple built-up shack at the orchard. The Santai flea market is most noted for its old earthenware water storage pots, vintage bicycles and tricycles, vintage signs and other collectibles.

Where: Batu 6, Jalan Kesang, Kampung Kesang, Ledang, Johor

When: Saturday and Sunday. 9.00 am until 7.00 pm

Contact: +6010-785 6289

Facebook: www.facebook.com/pasarkaratsantai

 

Pasar Karat Batu Pahat

The bustling Batu Pahat flea market is regarded by some collectors and vintage lovers in the country as a haven of sorts.

Indeed, it’s laden with vintage treasures, cool collectibles, pre-loved quality clothing, gently-used goods, and an assortment of items sourced from neighbouring Singapore. At a glance, one can easily spot a variety of goods that are still in good working condition ranging from children’s mini bikes and baby strollers to electrical and electronic items that are irresistibly cheap. Kitchenware, crockery, tea sets and glassware are aplenty too.

Where: Jalan Pasar, Batu Pahat, Johor

When: Friday to Sunday. From 7.00 pm until 1.00 pm

Contact: +607-434 1045

 

Galeri Koleksi Abah

Galeri Koleksi Abah is a private house that is full of vintage goodies. But one has to make an appointment to view and buy from this gallery. What started as a space to display family treasures is now a store house of flea market items of various kinds.

The owner, Shariffudin Mahmood finds it all the more fun to share the memories of the recent past with everyone. In fact, there is something for everyone at Galeri Koleksi Abah, and even if there is nothing that interests you, the vintage collection that fills the gallery are still worth a closer look.

Where: 5, Jalan Mutiara 4, Taman Mutiara, Sri Gading, Batu Pahat, Johor.

When: Visitation by appointment only

Contact: +6012-723 1870

Facebook: www.facebook.com/koleksiabah

 

KD Antique

For the love of his home state, the owner of KD Antique, Kamaruddin Abdullah who specialises on all-things Johor has some of the best collections of items related to the commemorative events of the Johor royal family stocked at his shop.

His other speciality includes collection of various kopitiam cups, many of which date back to the 1960s, and are emblazoned with the kopitiam’s name.

Where: No. 7, Kedai Masjud Pekan Nenas, 81500 Pekan Nenas, Pontian, Johor.

Contact: +6019-754 4007

Facebook: www.facebook.com/kamaRuDin

 

 

Article source: http://blog.tourism.gov.my/feed/

Categories
Tourism Malaysia

A TROPICAL DECEMBER IN MALAYSIA

December is usually the favourite month of many, as families begin their school holidays, get ready to go on their year-end vacations, and celebrate the new year and the festivities. The festive mood is definitely “on” in Malaysia and you’ll find lots to do to mark the last month of the year.

For a start, December will see the final part of the 1Malaysia Year End Sale where shopping malls across the country make that last effort to attract shoppers with discounts and bargains galore. Bargain-hunters can flock to the malls and bring home cart-loads of merchandise. Don’t be put-off by the crowded malls – it’s just the last minute Christmas shoppers and overzealous parents getting ready for the new school year (Malaysian schools begin their annual term in January).

If you are heading south with your family, Legoland in Johor has special holiday activities in store. The “Snow” Village is set up to shower “snow” upon visitors for that wintry effect while the one-of-a-kind Christmas market will be selling various festive items not forgetting some unique festive themed Lego products. Special Christmas shows will also be performed as the resort counts down the days towards Christmas and lights up the tallest Christmas tree in Asia made entirely of DUPLO Blocks.

 

Meanwhile Resorts World Genting offers endless fun and joy up in the cool mountains of Pahang. Its School Holidays Package features the Monkey King Show: The Golden Hooped Rod that will enthrall audiences with exciting acrobatics, music, dance, magic tricks and amazing 3D effects.

And if you are a cartoon fan, Tour the World with Snoopy will feature everyone’s favourite beagle and the Peanuts gang parading around the hill-top resort in 52 custom-made international costumes of different countries and cultures. These colourful characters complete with Christmas tree floats will meet and greet visitors as they spread festive cheer at SkyAvenue and Genting Grand in their daily street parade.

While here, do pop in to SeniKome Péng Hēng, East Coast Arts Cultural Centre at the adjacent First World Plaza for a bit of a culture buzz. The 15,000 square foot gallery is dedicated to promoting the beauty of East Coast Malaysia’s local craft, fashion, games, food and music. Besides viewing the authentic artefacts and paintings, visitors can also watch performances such as the wayang kulit, and try their hand at folk games such as congkak, batu seremban and traditional hopscotch.

The multicultural Malaysia ensures that all races are equal and free to practise their traditions and rituals. The differences in language, culture, history and traditions, and the peaceful harmony among all races are, in fact, the very attractions that appeal to visitors and tourists from other countries. Certainly, December is the month to talk about how truly Asia Malaysia is.

Evidently, pre-Christmas countdown starts in shopping malls as early as in November. Nationwide, and especially in Kuala Lumpur, the spirit of Yuletide is in the air as hotels and shopping malls get decked out in reds and greens, Christmas trees, “snow,” and colourful baubles, and Santas, Santarinas and their elves make an appearance. While Christmas songs get extra airplay at this time of year, the carollers, too, warm up their vocal cords for some festive singing. Catch all this at your favourite shopping malls (highly recommended are Pavilion KL, Suria KLCC, Intermark Mall and Mid Valley Megamall) or nearby hotels.

 

For tourists who find themselves in tropical Malaysia during the Christmas festivities and wish to attend mass to mark the special day, there are plenty of churches of various denominations to head to. In the capital city stands the famous Cathedral of St John The Evangelist, with its white-washed walls, twin spires and stained glass windows, a favourite for many tourists, expatriates as well as the regular parishioners. It was erected in 1883 in the heart of Bukit Nanas, and has become one of the national monuments that remains of the British administration of Malaysia.

And as the final day of the year descends upon us, what better way to greet the new year than with a spectacular fireworks show? Well, in Kuala Lumpur, there are a couple of places that offer “front-row seats” to a great fireworks show. Go early to book a spot on the lawns of Merdeka Square or KLCC Park. Alternatively, take in a nice dinner and late night drinks at the city’s rooftop bars such as Troika Sky Dining and Sky Bar, before the light show starts!

 

Venue:  Various, nationwide

Date:  Whole December

Article source: http://blog.tourism.gov.my/feed/

Categories
Tourism Malaysia

What’s up “down south”?

I’ve not been to Johor for over seven years, and when the opportunity came up to visit this southern state, I made some preparations for the trip…but boy, nothing prepared me for how much this state has transformed in such a short period of time!

Legoland came to my mind as my first destination to visit in Johor, but I was also curious about what Desaru looks like now compared to my childhood days. I still remember it was the place my parents brought me to when I was a kid. Perhaps the visit will rekindle some childhood memories from back then.

I put up a couple of nights at Sand Sandals Desaru Beach Resort Spa, a relaxing resort where you can enjoy both the private pool and its beach. It’s the perfect place for those who love water activities as the resort can arrange for your parasailing or water-skiing sessions. Guests who are in the mood for some pampering can visit the spa to indulge in massages, body scrubs and reflexology.

 

A golf club – the Els Club Desaru (elsclubmalaysia.com) – is just a short distance away. Golfers can enjoy playing at either the 27-hole Ocean Course or the 18-hole Valley Course, both offering amazing views of the beautifully-landscaped surroundings. Although I’m not a golfer, I was impressed with the facilities, service and panorama of the golf courses. I just wonder whether it would be a “distraction” for golfers trying to put that hole-in-one!

Also within Desaru is the Malaysia Tourism Award-winning Desaru Fruit Farm (desarufruitfarm.com). Occupying an area of 100 acres, this thriving “garden” is planted with more than 100 varieties of tropical fruits such as durian, rambutan, guava, mango, “thousand fingers banana” and more. Visitors to the farm can go on the guided tour to learn about the farm’s agricultural and pest management practice, taste the fruits that are in season and learn about bee-keeping and honey-harvesting.

 My final stop was Legoland, where I could be a “child” again! Since it opened its doors in September 2012 as the first Legoland in Asia, it kept on introducing something new each year, keeping its attraction fresh and its fans coming back for more.

It was my first time there and I was kept fully occupied with the range of activities and fun engineered to keep visitors like me enthralled. The latest addition to the park is the Virtual Reality Coaster called The Great Lego Race which synchronises the visuals projected onto the VR headset with the roller coaster’s twists, turns, drops and climbs. Even if you’re not a Lego fan, being here alone will suddenly turn you into one!

Traveling around Johor this time around, I could see that the state is headed for a massive transformation with developments in Iskandar region, Desaru, Danga Bay and Forest City. The Desaru Coast project will become a new tourist attraction in the southern region of Malaysia with the opening of Desaru Coast Adventure Waterpark, and Desaru Coast Conference Centre as a business events venue. Premium-brand properties such as Desaru Coast Resort, Hard Rock Hotel and Anantara Desaru Coast Resort Villas, meanwhile, will set the tone for the region’s high-end holiday appeal.

I think another trip to Johor is in store for me once all this development is complete!

Article source: http://blog.tourism.gov.my/feed/