Rate this post

 

Tak tahu nak ke mana dengan keluarga untuk cuti akan datang? Apa kata kalau anda jadikan Muar sebagai destinasi cuti nanti? Salah satu sebab penting anda kena pilih Muar sebagai pilihan adalah kerana ia telah dinobatkan sebagai salah satu bandar yang terbersih dalam anugerah Asean Clean Tourist City Standard Award 2017 pada Februari 2018 baru-baru ni.

Dari tarikan alam semula jadi Gunung Ledang dan Sungai Muar hinggalah kepada kewujudan kedai-kedai makan yang best, macam-macam untuk diteroka di sekitar Muar ni sebenarnya. Disebabkan banyak tarikan tersimpan di sini, maka banyak jugalah penginapan yang ditawarkan untuk memudahkan ‘pengembara’ Muar berehat.

Namun tak semua penginapan dapat memberikan nikmat rehat yang sebenar, lebih-lebih lagi dalam harga yang murah. Untuk menyelesaikan masalah ni, kami senaraikan kesemua hotel murah di Muar yang pasti membantu anda tidur lena dalam harga yang sangat berpatutan. Nak tahu di mana? Teruskan membaca.

16. Bei Boutique Hotel

Bei Boutique Hotel Muar - Main Image

Kalau anda berjalan di sekitar Jalan Abdul Rahman di Muar ini, pandangan mata anda pasti akan tertarik dengan sebuah bangunan moden yang terdapat di sini, dan berkemungkinan besar bangunan yang menarik perhatian anda ini adalah Bei Boutique Hotel.

Bukan setakat cantik, kalau anda menginap di sini juga anda dapat menggunakan salah satu kemudahan menarik yang disediakan di sini iaitu ruang bacaan atau perpustakaannya yang padat dengan pelbagai jenis buku yang menarik untuk dibaca. Sambil bersantai membaca, anda boleh menikmati kopi atau minuman lain yang disediakan secara percuma!

Bei Boutique Hotel Muar - Room Image

Nak lagi sebab kenapa anda perlu pilih hotel butik ini? Sebabnya adalah kerana hotel ini turut memiliki pusat kecergasannya sendiri. Mungkin anda dah makan macam-macam semasa bercuti ni, inilah peluangnya untuk anda kembalikan bentuk badan asal.

Harga: Dari RM185+ Semalaman

Alamat: 8-3, Jalan Abdul Rahman, Johor, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


Lihat Tawaran Terkini Hotel Terbaik Di Muar

15. Muo Villa

Muo Villa Muar - Main Image

Nak feel macam orang kaya? Inilah peluangnya! Menginaplah di Muo Villa. Hiasan dalaman yang tak ubah seperti hotel, dilengkapkan lagi dengan kolam renang, Muo Villa adalah rumah idaman sesiapa sahaja! Memang bestlah dapat menginap dekat rumah  idaman masa waktu cuti kan?

Muo Villa Muar - Room Image

Bilik-bilik yang ditawarkan cukup luas dan lengkap dengan semua kemudahan seperti di rumah sendiri. Sesetengah bilik di villa ini juga turut memiliki ruang balkoni yang boleh dijadikan lokasi bersantai anda di waktu petang sambil menikmati pemandangan indah dan udara yang segar.

Lokasinya, terletak hanyalah 8 minit daripada kawasan bandar dan 10 minit daripada Tanjung Emas.

Harga: Dari RM150+ Semalaman

Alamat: 233-2, Jalan Meriam, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


14. Tropicana Boutique Hotel

Tropicana Boutique Hotel Muar - Main Image

Tropicana Boutique Hotel adalah sebuah penginapan bertaraf 3 bintang yang sangat sempurna untuk diinapi sekiranya anda suka berjalan-jalan cari makan. Kerana di sini terdapat banyak kedai-kedai dan kafe menarik di sekitarnya seperti Papparich yang berada di tingkat bawah hotel, Pizza Hut, Chatime, McD dan Starbucks! Kalau anda memang kaki makanan western, anda patut booking hotel ni!

Bukan itu je, pihak Tropicana Boutique Hotel turut memberikan voucher untuk anda menikmati sarapan pagi di Papparich. Breakfast anda pasti tidak mengecewakan.

Tropicana Boutique Hotel Muar - Room Image

Mengenai penginapan ini sendiri, Tropicana Boutique Hotel menyediakan 29 buah bilik yang selesa dan juga 4 buah homestay. Mana satu yang menjadi pilihan anda? Fasiliti yang disediakan hotel butik ini juga sangat memuaskan hati yang mana mereka menyediakan water dispenser di setiap tingkat, kemudahan karaoke, Far Infrared (FIR) Sauna dan juga Business Centre. Tak macam hotel bajet kan?

Harga: Dari RM103+ Semalaman

Alamat: 82-54, Tkt 2, Jalan Bakri 2 Kg Kenangan Tun Dr. Ismail, Johor, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


13. Sabak Awor Resort

Sabak Awor Resort Muar - Main Image

Bagi anda yang mendambakan suasana damai dan kekampungan, Sabak Awor Resort adalah penginapan yang anda cari. Terletak di tepi Sungai Muar, anda sekeluarga dapat menikmati pemandangan indah ini sambil menjamu selera makanan laut yang dihidangkan di restoran milik resort.

Disebabkan lokasinya ini juga, banyak aktiviti yang boleh anda sekeluarga rancang untuk lakukan seperti menikmati pemandangan matahari terbenam daripada jeti, river cruise dan memancing. Pilihan yang tepat untuk percutian bukan?

Sabak Awor Resort Muar - Room Image

Mengenai penginapan di resort ini, Sabak Awor Resort menawarkan 45 buah bilik yang dihias dengan simple. Dari bilik-bilik yang selesa ini juga anda dapat menikmati pemandangan sama ada taman yang tenang, laman ataupun sungai Muar. Keselesaan dan kebersihan bilik ini juga sangat memuaskan hati.

Mengenai kemudahan yang disediakan, Sabak Awor Resort turut menyediakan kemudahan barbeku dan khidmat sewaan basikal sekiranya anda ingin makan angin di sekitar kawasan.

Harga: Dari RM95+ Semalaman

Alamat: Lot 9094 Sabak Awor,Batu 3 Jalan Bakariah Batu ,Tepi Sungai, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


12. Muar Traders Hotel

Muar Traders Hotel - Main Image

Walaupun menawarkan harga yang bermula bawah daripada RM130, Muar Traders Hotel bukanlah sebuah hotel murah yang biasa.

Sekiranya anda melihat dekorasi dalaman hotel ini, dapat dirasakan aura mewah seperti mana layaknya sebuah hotel penginapan. Antara penginapan yang ditawarkan adalah apartment dengan 1 atau 2 buah bilik, bilik deluxe dan early bird room.

Muar Traders Hotel - Room Image

Pemandangan yang dapat dinikmati daripada bilik-bilik yang dihias dengan warna neutral ini juga sungguh mengujakan iaitu pemandangan Sungai Muar yang mengalir dengan tenang, jangan melepaskan peluang untuk melihat keindahan matahari terbenam.

Sekiranya perut berbunyi sewaktu sedang bersantai di dalam bilik, anda boleh turun ke tingkat bawah untuk mengisi kelaparan dengan makanan-makanan enak dari kedai donut, Secret Recipe ataupun Domino.

Lokasinya, terletak dekat dengan masjid dan di tengah-tengah pekan Muar. Sangat strategik!

Harga: Dari RM129+ Semalaman

Alamat: 16, Jalan Petrie, Muar, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


11. The Grace Hotel

The Grace Hotel Muar - Main Image

The Grace Hotel adalah sebuah penginapan selesa yang sangat menarik untuk dijadikan pilihan penginapan. Ini kerana bilik-biliknya dihias dengan begitu menarik menggabungkan warna-warna neutral seperti coklat dan putih yang sedap dipandang mata. Kalau anda seorang yang berjiwa klasik, inilah aura yang dipancarkan The Grace Hotel.

The Grace Hotel Muar - Room Image

Mengenai lokasinya, cukup menarik kerana di tingkat bawah hotel ini, anda boleh membeli bermacam jenis roti dari kedai roti. Kalau tak rasa nak makan roti, anda boleh berjalan kaki menuju ke banyak lagi kedai lain seperti Secret Recipe, Starbucks dan macam-macam lagi. Sekiranya anda ingin membeli kudapan untuk dimakan sambil makan angin di Muar, 7/11 juga hanyalah di sekitar hotel.

Mengenai kemudahan yang terdapat di hotel ini, The Grace Hotel menyediakan wifi percuma dan mesin kopi dengan minuman seperti teh tarik dan white coffee.

Harga: Dari RM78+ Semalaman

Alamat: No.73 Jalan Pesta 1/3 No.73 Jalan Pesta 1/3, Jalan Bakri 84000 Muar, Johor

Selanjutnya Di Booking.com


10. 52 The Grace Hotel

52 The Grace Hotel - Main Image

52 The Grace Hotel adalah hotel yang berbeza dengan The Grace Hotel. Diberikan nama 52 The Grace Hotel kerana alamatnya yang bernombor 52. Bukan sahaja perbezaan lokasi, rekaan dalamannya juga luar biasa berbeza.

Bila anda melangkah masuk ke dalam bilik, mata anda akan tertarik dengan dekorasi dalamannya yang memang superb ditambah lagi dengan kesempurnaan wallpaper yang diletakkan pada dinding. Terasa seperti menginap di dalam bilik yang mewah.

52 The Grace Hotel Muar - Room Image

Lokasinya, di kawasan yang lengang daripada sebarang gangguan, membolehkan anda menikmati tidur malam yang lena. Ia juga terletak dekat dengan stesen minyak Petronas yang hanyalah 3 minit pemanduan dari sini. Lapar? 7/11, McD dan Secret Recipe semuanya tidak jauh dari hotel ini.

Harga: Dari RM88+ Semalaman

Alamat: Nombor 52 Sialin Commercial Centre, Jalan Bakri, Muar, 84000 Johor

Selanjutnya Di Booking.com


9. Elite Hotel

Elite Hotel Muar - Main Image

Kalau anda nak semuanya ada di sekitar, Elite Hotel adalah penginapannya. Hotel ini terletak betul-betul di atas Old Town White Coffee sekiranya anda ingin menikmati makanan yang mengenyangkan setelah kepenatan berjalan-jalan.

Kalau ingin mencari kudapan atau barangan keperluan yang lain, 99 Speedmart juga terdapat di sini. Sekiranya anda tidak kisah untuk berjalan kaki dalam sekitar 10 ke 15 minit, terdapat banyak pilihan kedai makan yang lain. Untuk beraktiviti, taman Tanjung Emas tidak jauh dari hotel.

Elite Hotel Muar Room - Main Image

Elite Hotel adalah sebuah hotel 2 tingkat yang menawarkan 46 buah bilik untuk dipilih. Bilik-bilik ini dihias dengan moden dan berlantaikan jubin. Hotel ini juga sesuai untuk diinapi bersama keluarga kerana keluasan bilik-bilik yang ditawarkannya.

Kemudahan lain yang disediakan adalah akses wifi yang mantap kelajuannya!

Harga: Dari RM95+ Semalaman

Alamat: 5-20, Jalan Ibrahim, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


8. MUO Resort

MUO Resort Muar - Main Image

Sebaik anda menjejakkan kaki di kawasan MUO Resort ini, mesti terasa macam tak percaya yang resort ini terletak di tengah-tengah bandar namun begitu, hiruk-pikuk kota langsung tidak mengganggu resort. Pemandangan penuh kehijauan yang menyegarkan mata dapat dinikmati di sekitar hotel sambil duduk bersantai di kerusi-kerusi rehat yang tersedia di sini.

Anda sekeluarga juga boleh menggunakan kemudahan yang disediakan untuk memeriahkan lagi percutian anda di Muar seperti menaiki basikal percuma yang dah ready menanti anda di resort, berkaraoke yang juga percuma atau membawa anak-anak anda bermain di taman permainan yang disediakan. Kemudahan lain yang ada adalah tempat meletak kereta dan wifi percuma.

MUO Resort Muar - Room Image

Bilik-bilik yang ditawarkan resort ini luas dan selesa untuk diinapi bersama keluarga. Dekorasi dalamannya juga mampu membuat anda rasa jatuh cinta pada pandangan pertama. Cukup menyegarkan mata.

Lokasinya, terletak dekat dengan 7E yang hanyalah di seberang jalan dan juga kawasan bandar.

Harga: Dari RM136+ Semalaman

Alamat: 8-2, Jalan Abdul Rahman, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


7. Homestay Muar

Homestay Muar - Main Image

Tak pasti nak duduk homestay atau hotel? Anda boleh booking Homestay Muar sebab penginapan ini menawarkan fasiliti yang lengkap seperti di rumah sendiri dan dalam masa yang sama menawarkan penginapan bilik yang tidak ubah seperti menginap di hotel!

Segalanya tentang penginapan ini sangat sempurna. Bukan itu sahaja, bilik-biliknya juga sangat luas ditambah lagi dengan tahap kebersihan yang hebat!

Homestay Muar - Room Image

Namun begitu, anda perlu tahu bahawa homestay ini menawarkan penginapan berdasarkan harga bilik dan bukannya satu rumah.

Antara bilik yang boleh dipilih adalah bilik double/twin, bilik deluxe, suite, bilik keluarga dan beberapa jenis penginapan apartment.

Tapi kalau ada bajet lebih dan datang dengan keluarga yang besar, anda boleh menyewa keseluruhan homestay ini. Berkaitan dengan kemudahan yang disediakan, Homestay Muar memiliki ruang dapur kongsi dan wifi yang pantas!

Harga: Dari RM49+ Semalaman

Alamat: 25-26, Jalan Tanjung 4/1 Taman Tanjung Baru, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


6. Raeishah Homestay Muar

Raeishah Homestay Muar - Main Image

Raeishah Homestay Muar adalah sebuah penginapan yang selesa dan sangat strategik kerana terletak hanyalah dalam sekitar 3 km dari pusat membeli-belah Wetex Parade Muar. Lokasi seperti restoran-restoran, masjid dan pasaraya Speedmart 99 pula hanyalah dalam 1 ke 2 km dari homestay ini.

Raeishah Homestay Muar - Room Image

Mengenai penginapan ini sendiri, ianya dihias dnegan minimal dan moden. Rumah ini juga cukup luas menjadikan ia sesuai untuk dijadikan penginapan sekiranya datang ke Muar bersama keluarga.

Kemudahan lain seperti ruang dapurnya pula lengkap dengan tempat memasak, jadi kalau anda rasa ingin jimat masa bercuti, apa kata kalau masak sahaja di homestay? Duit yang selebihnya boleh digunakan untuk beraktiviti atau bershopping di sini.

Harga: Dari RM220+ Semalaman

Alamat: Jalan Paip Taman Sri Temenggung, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


5. Muo Boutique Hotel

Muo Boutique Hotel - Main Image

Tiada apa yang lebih ‘real’ pengalaman Muarnya daripada menginap di Muo Boutique Hotel.

Melangkah masuk bangunan dengan reka bentuk kolonial ini, anda akan disambut dengan dunia penuh nostalgia bandaraya Muar yang mana ruang lobinya mempamerkan pelbagai hasil karya yang bertemakan Muar dan barang-barang antik seperti radio, lampu-lampu lama, tv klasik dan banyak lagi.

Muo Boutique Hotel - Room Image

Ruang biliknya juga tak mengecewakan, diberikan sentuhan vintage/retro dan moden, konsep yang diketengahkan ini menambahkan atmosfera ‘cosy’ penginapan.

Bukan sekadar nampak selesa pada pandangan mata, tapi sememangnya katil dan bantalnya empuk semacam! Yang bestnya, kalau anda suka dengan mana-mana produk hotel ini, anda boleh membelinya dekat Muo Concept Store.

Setelah puas bersantai di dalam bilik, anda boleh bergerak menuju ke ruangan atas bumbung hotel ini yang dihias dengan begitu menarik untuk menikmati pemandangan yang mendamaikan Sungai Muar.

Harga: Dari RM126+ Semalaman

Alamat: 11A, Jalan Petrie, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


4. Tanjung Villa

Tanjung Villa Muar - Main Image

Kalau anda ada ‘taste’ yang tinggi, Tanjung Villa pasti akan menjadi penginapan yang anda akan ingin berulang-kali pilih sebagai tempat bermalam setiap kali ke Muar. Mana tidaknya, di sinilah anda dapat merasakan nikmat percutian yang sebenar, penuh dengan privasi.

Tanjung Villa Muar - Room Image

Biliknya juga sangat luas dan bersih! Hiasan dalaman villa ini juga sungguh elegan, mungkin boleh dijadikan inspirasi untuk menghias rumah sendiri? Untuk beraktiviti, anda sekeluarga boleh terjun ke kolam renang yang sudah tersedia di villa ini.

Harga: Dari RM175+ Semalaman

Alamat: No. 222-5, Jalan Meriam, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


3. WakaLily Hostel (Backpackers)

WakaLily Hostel Muar - Main Image

Rasanya, sekiranya pada awal booking anda hanya ingin bermalam untuk 2 malam, bila dah melihat keindahan penginapan WakaLily Hostel ini di depan mata, anda mungkin ingin memanjangkan lagi tempoh penginapan. Simple, bersih tahap wow dan ‘homey’ inilah 3 adjektif untuk menjelaskan WakaLily Hostel.

WakaLily Hostel Muar - Room Image

Setiap sudut hostel ini dihias dengan penuh kreativiti, inilah yang menambahkan keseronokan para penginap. Bukan itu sahaja, bayaran untuk penginapan satu malamnya juga tak membuatkan anda rasa bersalah nak duduk lama-lama.

Harga: Dari RM23+ Semalaman

Alamat: No. 13 up, Jalan Bunga Permai, Taman Bunga Permai Batu 2, Parit Bunga, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


2. Cempaka Homestay Muar 29

Cempaka Homestay Muar 29 - Main Image

Cempaka Homestay Muar 29 adalah sebuah lagi penginapan buat anda yang inginkan keselesaan seperti di rumah sendiri sewaktu tengah bercuti. Di dalam homestay ini, semua ahli keluarga dapat menikmati keselesaan bermalam dalam bilik masing-masing macam dekat rumah.

Cempaka Homestay Muar 29 - Room Image

Sebagai info tambahan, Cempaka Homestay Muar 29 adalah sebuah penginapan rumah teres 1 tingkat yang lengkap dengan 3 buah bilik tidur. Antara kemudahan yang tersedia adalah mesin basuh, microwave, pinggan mangkuk, tv dengan siaran Astro dan banyak lagi. Memang tak ubah macam di rumah!

Harga: Dari RM180+ Semalaman

Alamat: 29 Jalan Seri Temenggung 26, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


1. Muarar 99 Hotel

Muarar 99 Hotel Muar - Main Image

Inginkan pemandangan yang menyegarkan mata? Anda boleh memilih Muarar 99 Hotel sebagai penginapan di Muar nanti. Di sini, anda dapat menikmati pemandangan yang mendamaikan jiwa Sungai Muar dan juga sekitar bandar Muar.

Untuk pengetahuan anda, bilik-biliknya dihias dengan ringkas menggunakan warna-warna neutral yang sedap dipandang. Sambil bersantai di dalam bilik yang selesa ini anda boleh menggunakan akses wifi percuma yang disediakan.

Muarar 99 Hotel Muar - Room Image

Kalau anda menginap di sini, jangan lupa untuk mencuba masakan di restoran hotel ini yang enak dan harganya juga berpatutan. Kemudahan lain yang disediakan adalah tempat letak kereta di bahagian basement hotel.

Harga: Dari RM108+ Semalaman

Alamat: No 173 Jalan Abdullah, 84000 Muar

Selanjutnya Di Booking.com


Ada yang berjaya menggoda jiwa anda? Banyak sekali tawaran hotel murah di Muar yang menarik ni kan? Tapi kalau pilihan penginapan yang disenaraikan ni masih tak cukup, anda boleh mendapatkan lebih banyak pilihan dengan harga yang terbaru dari Booking.com. Kalau dah jumpa, cepat-cepat booking sebelum pilihan anda dirampas orang!

Sebelum bergerak ke Muar, jangan lupa untuk membaca artikel kami berkaitan Tempat Menarik di Muar untuk membantu anda membuat perancangan perjalanan setibanya di sana nanti. Selamat bercuti ke Muar!

Article source: http://www.maisinggah.com/feed/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.